Ako sa pripraviť na tehotenské fotenie v prírode?

Tehotenstvo je jedinečným obdobím v živote každej ženy. Zachytiť tieto nezabudnuteľné chvíle na fotografiách je skvelý spôsob, ako si tieto spomienky uchovať navždy. Ak plánujete tehotenské fotenie v prírode, tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu pripraviť sa na fotenie aby ste sa cítili príjemne a aby fotky boli podľa vašich predstáv.

Kedy sa objednať

Najvhodnejší čas na tehotenské fotenie je medzi 28. a 34. týždňom tehotenstva. V tomto období je bruško už dostatočne viditeľné a pekne zaoblené, no zároveň sa väčšina žien ešte cíti pohodlne a energicky.

Ak čakáte dvojičky, možno budete chcieť fotiť o niečo skôr, pretože bruško rýchlejšie narastá.

Aké oblečenie zvoliť

Pri výbere oblečenia na tehotenské fotenie v prírode je dôležité, aby ste sa cítili pohodlne. Tu sú niektoré tipy na výber oblečenia:

Outfit

  • Dlhé maxi šaty so zvyrazneným pásom sú ideálne, pretože pekne ukážu vaše bruško, pohyb a zároveň pôsobia elegantne a romanticky.
  • Ak sa aj vám páčia fotky s holým bruškom, ale nemáte vhodnú sukňu s topom, postačí keď si dáte rifle (necháte si rozopnutý zips samozrejme) s bielou košelou.
  • Pridajte aj zladené príslušenstvo: jemné šperky, klobúky.
  • Zvolte pohodlnú obuv, v ktorej sa vám bude dobre kráčať – pôjdeme do prírody, v tráve väčšinou ani nie sú vidieť topánky.
  • Najskôr si vyberte outfit pre vás a potom doladíte partnera.
  • Stíhame odfotiť 2-3 outfity ak sa neviete rozhodnúť čo si dáte na seba.
  • Ak si zvolíte biele oblečenie, dajte si aj béžové spodné prádlo. 

Farby

  • Odporúčam zvoliť neutralné farby (prípadne jemné pastelové alebo zemité tóny), aby sa hodili k okolitej prírode a aby neodvádzali pozornosť od vás a vášho bruška. Najjednoduchšie sa kombinujú farby ako biela, svetlohnedá, béžová.
  • Jednofarebné oblečenie (prípadne s jemnými vzormi) je najlepšou voľbou, aby sa zbytočne neodvádzala pozornosť od vás.

Rekvizity

Na fotenie si môžete priniesť aj rôzne doplnky pre očakávané bábatko, ktoré môžu pridať špeciálny význam vašim fotografiám. Zvážte, či si na fotenie chcete priniesť napríklad fotky z ultrazvuku, bodyčko či papučky.

Dá sa fotiť vonku aj v zime?

Samozrejme! Aj keď je chladnejšie môžu vzniknúť krásne fotky v exteriéri.

Na zohriatie aj dodanie zaujímavej štruktúry, môžete skombinovať rôzne látky (krajky, pletené kúsky, manšester, zamat, mušelín) aj navrstviť rôzne kúsky oblečenia (zladené čiapky, čelenky, cardigany a vesty).

Možnosť zapožičania šiat

Ak nemáte v šatníku nič vhodného, môžem vám požičať niekoľko kúskov šiat na tehotenské fotenie (ako napríklad biele šaty viz. nižšie).

Ak si však chcete kúpiť vlastné šaty, v Reserved alebo v H&M možno nájdete cenovo dostupné kúsky oblečenia vhodné aj na tehotenské fotenie.

Neváhajte mi napísať pred zakúpením šiat aby som vám poradila.

Na čo hlavne nezabudnúť?

Na dobrú náladu! Nestresujte sa a príďte si fotenie užiť aby bolo fotenie uvoľnené a plné lásky! Nemusíte sa obávať umelého pózovania, jemne vás navediem aby ste sa cítili príjemne.

Väčšinu času sa len prechádzate, rozprávate (a rozprávame), túlite, pozeráte sa na seba, šepkáte si tajomstvá, zabávate a popritom vás fotím. Niekedy sa donkonca aj ovlažíte počas fotenia. Po fotení si odnesiete domov nielen fotky, ale aj krásne spomienky na zážitok z fotenia. 🙂

tehotenske fotenie pri vode